Logo_p_society
Op dinsdag 27 mei installeert het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen haar nieuwe lector Communication & Sustainable Society. Dr. Annette Klarenbeek doet toegepast onderzoek naar de wijze waarop communicatie kan bijdragen aan maatschappelijke innovaties. 
 
Lector Annette Klarenbeek 
Annette Klarenbeek startte haar carrière als opleider in strategische communicatie bij Business School Spyros Graduates. Daarna werkte ze als communicatieadviseur voor B&A Groep op thema’s gerelateerd aan het publieke domein. In de periode 2011-2013 verrichtte ze in opdracht van politie en Openbaar Ministerie Leeuwarden onderzoek voor de Zaak Vaatstra. Dit onderzoek vormde de basis voor de communicatiestrategie die zij ontwikkelde en begeleidde. Ze ontving hiervoor de publieksprijs voor Communicatiemanager 2013 bij Logeion, beroepsvereniging voor communicatieprofessionals. 
 
Lectoraat Communication & Sustainable Society
Het lectoraat onderzoekt op welke wijze mensen communiceren over een duurzame samenleving. Het uitgangspunt is de manier waarop mensen –vanuit verschillende contexten- zelf al betekenis geven aan kwesties die hen bezig houden. Dit vraagt om een communicatieprofessional die de ontwikkelingen in de omgeving kan analyseren en daarmee het inzicht kan vergroten in eventuele controverses en gevoeligheden die er leven.
 
In het lectoraat komt het denken en doen van communicatiewetenschap, -praktijk en – onderwijs samen. 
 
© Nationale Onderwijsgids