Logo_hanzehogeschool_logo

Op donderdagmiddag 22 mei installeert het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen dr. Adriaan Bekman als lector Leiderschap. Voorafgaand aan de installatie is er een klein symposium rond het thema ‘zonder bezieling geen leiderschap.’

Het leiderschap is vanouds een gemeenschapsaangelegenheid. Het lot van de gemeenschap werd in handen van de leider gelegd. In bedrijven en organisaties gaat dit principe echter niet op, omdat daar geen natuurlijk blijvende relatie bestaat. Het leiderschap is hier niet alleen verbonden met het gedrag van de leider en de werking daarvan op andere mensen, maar eerder een proces dat om de continuïteit en de ontwikkeling van de bedrijven en organisaties draait. Het lectoraat Leiderschap is verbonden aan het Kenniscentrum Ondernemerschap en valt onder het Instituut voor Bedrijfskunde.

Adriaan Bekman is oprichter en directeur van het Instituut voor mens en organisatieontwikkeling IMO. Na zijn studies Sociologie en Bedrijfskunde was hij werkzaam bij Shell International, NPI Zeist, de Christelijke Hogeschool Nederland en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast adviseert hij vanuit het IMO organisaties in binnen- en buitenland.

Voor opgave voor het symposium en de installatie: www.hanze.nl/lectorinstallatie.

© Nationale Onderwijsgids