Fluit

Op donderdagavond wordt er in Uden een opmerkelijke versie van de opera Die Zauberflöte van Mozart gegeven. Studenten van het conservatorium in Tilburg laten tijdens deze avond hun zangkunsten horen. Dat de studenten kiezen voor zo’n lang stuk muziek, met moeilijke onderdelen, is opmerkelijk. Dit meldt Omroep Brabant. 

De studenten zijn al vanaf september bezig om Die Zauberflöte in te studeren. Alle studenten die zang studeren moeten in hun vierde jaar meedoen aan een opera. Hoewel het voor hen verplicht is, hebben met name de studenten klassieke solozang zin in het optreden. 
 
Regisseur van de voorstelling is Jeroen Lopes Cardozo. Een leraar hebben de zangstudenten niet. “De studenten moeten meemaken hoe het is in de praktijk. Natuurlijk zijn ze soms wat onzeker omdat ze nog weinig ervaring hebben; dan leg je dingen extra uit maar ik word geen leraar."
 
Naast studenten speelt er ook een beroepszanger mee in het stuk. Jan Alofs is gevraagd mee te doen toen het conservatorium tussen de studenten geen bas kon vinden. 
 
© Nationale Onderwijsgids