Normal_doekle_terpstra

(Novum) - Doekle Terpstra vertrekt als bestuursvoorzitter van hogeschool Inholland. Dat bevestigt een woordvoerder van de onderwijsinstelling vrijdagavond. Ze wil niet zeggen waarom hij opstapt en wanneer. Wel benadrukt ze dat hij niet per direct vertrekt.

 

De 57-jarige Terpstra werd eind 2010 benoemd met als opdracht de puinhopen op te ruimen die het vorige bestuur had veroorzaakt. De hogeschool kwam dat jaar in opspraak wegens slecht onderwijs, diplomafraude en zelfverrijking door bestuurders. De benoeming was in eerste instantie voor een jaar, maar hij bleef langer aan op verzoek van de raad van toezicht van Inholland.

In een interne mail waar Spitsnieuws de hand op heeft weten te leggen schrijft Terpstra dat 'een nieuwe fase van ontwikkeling om een nieuw en bijpassend voorzitterschap vraagt'. Hij heeft zijn beslissing naar eigen zeggen 'in goede samenspraak' met de raad van toezicht genomen. Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekend.

Terpstra, eerder voorzitter van de vakcentrale CNV en de HBO-raad, geeft zaterdag in de Volkskrant een toelichting op zijn vertrek.