Windesheim
Verschillende activiteiten om een persoonlijk en onafhankelijk studiekeuzeadvies op te bouwen. Dat is wat Windesheim scholieren biedt op de open dag op vrijdag 24 januari. Windesheim wil scholieren op deze manier nog beter ondersteunen bij het maken van een studiekeuze. De open dag vindt plaats van 13.00 - 19.00 uur op de Campus in Zwolle.
 
Windesheim adviseert scholieren zich voor 1 mei aan te melden voor een studie, omdat ze dan voldoende tijd hebben om deel te nemen aan de verplichte Studiekeuzecheck en een goed beeld krijgen van de kansen op succes in een studie. Dat maakt het voor eindexamenkandidaten en scholieren extra belangrijk om op tijd te starten met hun oriëntatie op een vervolgstudie.
 
Studiekeuzecheck
Nieuw dit jaar is dat een student eerst moet deelnemen aan de verplichte Studiekeuzecheck wanneer hij wil starten met een bacheloropleiding van Windesheim. De Studiekeuzecheck geeft een goed beeld van de kansen op succes in een studie en ondersteunt bij het kiezen van een opleiding die past bij de interesses, kwaliteiten en motivatie van de scholier. Aankomend studenten maken eerst een online vragenlijst of toets en krijgen een check bij de gekozen opleiding zelf en een gesprek. Elke deelnemer krijgt uiteindelijk een individueel advies over zijn of haar match met de opleiding. 
 
Programma open dag
Op de informatiemarkten verspreid over de campus, kunnen scholieren voor persoonlijke voorlichting terecht bij docenten en studenten en kennismaken met de ruim vijftig voltijdopleidingen. Ze hebben de mogelijkheid om verschillende voorlichtingsrondes en workshops te volgen. Op het studiekeuzeplein krijgen scholieren studiekeuzeinformatie en kunnen ze een gratis studiekeuzetest maken. Ook is er informatie over persoonlijke studiebegeleiding, studiefinanciering, studeren in het buitenland, studentenadministratie en huisvesting beschikbaar. Kennismaken met studentenstad Zwolle kan bij de stands van de studentenverenigingen.