Logo_stenden_hs

Tijdens de actieweek van 3FM Serious Request verblijft de crew van het Rode Kruis in het hotel van Stenden Hogeschool.

Stenden Hotel Leeuwarden is een leerbedrijf van de Stenden Hotel Management School en blijft tijdens de kerstvakantie speciaal open voor haar gasten van het Rode Kruis. Daarnaast krijgen alle vrijwilligers van het Rode Kruis tijdens de actieweek gratis eten en drinken in de ‘Canteen’ van de Hogeschool.
 

Acties brengen ruim € 50.000 op
Ook in materiële zin dragen studenten en medewerkers van Stenden Hogeschool bij aan Serious Request. In de afgelopen weken is met zo’n vijftien verschillende acties in totaal € 51.234,19,- opgehaald.
De cheque wordt dinsdag 24 december om 17.00 uur door studenten en docenten aangeboden bij het Glazen Huis in Leeuwarden.

Een mooi leermoment
“We zijn erg tevreden met het bedrag dat onze inspanningen heeft opgeleverd”, zegt mede-initiatiefnemer van de Stendenacties Jorn Wisselink, directeur van Stenden Hotel Leeuwarden. “Het is een prachtig voorbeeld van hoe je met elkaar iets moois kunt bereiken, als je samen de schouders eronder zet. Dat is ook meteen weer een goed leermoment voor onze studenten en het past ook uitstekend bij wat wij als hogeschool de buitenwereld graag willen laten zien, namelijk dat wij met beide benen in de maatschappij staan.”

Vijftien verschillende acties
Het Glazen Diner leverde met 40.000 euro verreweg het meeste geld op. Dit bijzondere diner, verzorgd door Stenden Hotel werd samen met Friese ondernemers georganiseerd in de kassen van Empatec in Berlikum.  De Kerstmarkt, georganiseerd door de studenten van Stenden Enactus bracht 2400 euro in het laatje. Studenten van Enactus ondernemen samen met het bedrijfsleven actie om levens te veranderen en een betere en duurzame wereld mogelijk te maken. Verder organiseerden studenten en medewerkers ondermeer de Stenden Run, diverse workshops, een Serious Quiz, een feest in Shooters en zijn er opbrengsten uit boekverkoop door de bibliotheek van Stenden, een optreden van het Stendenkoor en de verkoop van Wonka-repen, Serious broodjes en pannekoeken.

© Nationale Onderwijsgids