Normal_windesheim_start_double_degree_programma_met_iut_nancy-brabois

Op 5 december 2013 beklonken Ineke van der Wal, directeur Techniek en ICT van Windesheim en Eddy Bajic van de Franse Université de Lorraine een partnerschap tussen beide hogescholen.

Deze samenwerking zorgt ervoor dat studenten van de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek, met als specialisatie Watermanagement, een compleet jaar kunnen volgen bij de partneruniversiteit. Met als resultaat een double degree: een diploma van de hbo-bachelor Bouwkunde of Civiele Techniek met als specialisatie Watermanagement en één van LP Eau Ressource & Infrastructures - Dpt. Dit vergroot hun kansen op de internationale arbeidsmarkt.

Diverse sprekers van de Université de Lorraine gaven aan blij te zijn met deze Frans-Nederlandse samenwerking en wensten de organisatoren veel succes toe. De eerste Franse student voor de double degree begint al in het eerstvolgende semester Watermanagement bij Windesheim Flevoland.

Windesheim en internationalisering
Windesheim heeft internationalisering hoog in het vaandel. Goed voorbeeld is onze internationale hbo-opleiding met Engelstalig programma: het Windesheim Honours College. Bij de meeste opleidingen kunnen studenten tijdens hun opleiding een semester stage lopen in het buitenland of een studie semester volgen, bij één van de meer dan 200 partnerinstellingen van de hogeschool, die verspreid zijn over de hele wereld.

© Nationale Onderwijsgids