Zeven games voor leerlingen speciaal onderwijs

DEVENTER - Zeventig hbo-studenten van de opleiding Game technology & creation zullen op 4 november zeven vaardigheidsgames presenteren. De door de studenten van hogeschool Saxion ontwikkelde games zijn bedoeld voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Dat meldt Control-online.nl.

De zeven games komen voort uit een afstudeerproject waarin de meest voorkomende problemen binnen het speciaal onderwijs in kaart zijn gebracht. Centraal daarbij staan thema's als coördinatie, samenwerken en keuzes maken.

De Oculus Rift is een virtual reality-bril voor gamers die in een rolstoel zitten en een beperkte armfunctie of geen armfunctie meer hebben en door middel van een bril toch kunnen racen.

Deze bril heeft een breed stereoscopisch gezichtsveld en meet de bewegingen van het hoofd van de speler, zodat deze zich compleet ondergedompeld voelt in de virtuele wereld. Studenten van Saxion University of Applied Sciences/Game technology & creating ontwikkelen speciaal voor Fun-ie-fit games voor deze virtual reality-bril.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres