Logo_zuyd_hogeschool_rgb_1

In de nieuwe Keuzegids Hbo Voltijd 2014 die vandaag verschijnt, staat Zuyd Hogeschool op de vijfde plaats in de categorie grotere hogescholen. Zuyd is een plaats gedaald ten opzicht van de editie 2013. In de ranglijst van de in totaal zeventien grotere hogescholen scoort Zuyd met 62 punten 5 punten minder dan vorig jaar.

Reactie Karel van Rosmalen, voorzitter College van Bestuur
“We zijn er natuurlijk niet blij mee dat onze studenten minder tevreden zijn dan voorheen, maar deze daling komt voor ons niet onverwacht. Ten eerste worden de kwaliteitseisen die we aan studenten stellen steeds hoger. De exameneisen zijn opgeschroefd en we hebben de lat hoger gelegd bij de voortgang van de propedeuse. Dat zijn geen populaire maatregelen, zeker niet als de studenten de indruk hebben dat de spelregels tijdens het spel worden aangepast. We doen dat in het belang van de studenten zodat zij straks als gewilde professionals de arbeidsmarkt op kunnen.
Daarnaast werken we aan andere aandachtspunten zoals bijvoorbeeld het moderniseren van de informatievoorziening en de uitbreiding van de contacturen. Ons streven is en blijft een 7,5 te halen in de Keuzegids. Daar zijn onze inspanningen ook op gericht.”

Beoordelingen Zuydopleidingen
Dit jaar zijn 42 opleidingen van Zuyd in de Keuzegids beoordeeld. Daarvan staan er 11 op de eerste plaats in hun categorie. De helft van onze opleidingen staat in de top drie van hun categorie.

Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.)
De Keuzegids Hbo Voltijd 2014 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). De ranglijsten in de gids zijn gebaseerd op statistieken over studiesucces, expertoordelen uit de accreditatie van opleidingen en de oordelen van
studenten in het kader van de Nationale Studenten Enquête uit het voorjaar van 2013. Meer informatie is te vinden op de website www.keuzegids.nl

© Nationale Onderwijsgids