lezing hz vlissing zeeroverij

VLISSINGEN - Welk effect heeft zeeroverij op de koopvaardij op de wereldzeeën? Op donderdag 4 juli houdt Henri L'Honoré Naber tijdens de vierde editie van het De Ruyter Academy-event van HZ University of Applied Sciences een lezing over dit onderwerp. Daarover bericht de website van HZ.

L'Honoré Naber is oud-student van de Zeevaartschool en werkt nu als zeeroverijdeskundige bij Safer Seas Consultancy. Hij houdt regelmatig lezingen in binnen- en buitenland.

Tijdens zijn lezing gaat L'Honoré Naber in op het probleem van zeeroverij voor de koopvaardij. Hij geeft een overzicht van de wereldscheepvaartroutes en waar deze bedreigd worden. De verschillende vormen van zeeroverij en de wijze waarop deze opereren worden eveneens besproken. Vervolgens stelt hij de vraag wat we zouden moeten doen om koopvaardijschepen te beschermen.

De lezing vindt op 4 juli van 15.00 tot 16.30 uur plaats aan Boulevard Blankert 156 in Vlissingen. Vooraf aanmelden is vereist. Aan het bezoeken van de lezing zijn geen kosten verbonden.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres