inholland diploma oud-student alkmaar

ALKMAAR - Vanochtend ontvangt de 84-jarige Gerrit Gall op hogeschool Inholland in Alkmaar alsnog een certificaat. Opmerkelijk, want de oud-student volgde zestig jaar geleden zijn opleiding Werktuigbouwkunde aan de Middelbare Technische School in Haarlem, de voorloper van Inholland.

Met hoge cijfers voor zijn eindexamenvakken en met getuigschriften die het vertrouwen in Gall als 'bekwaam vakkundige' weerspiegelen, volgde hij begin jaren vijftig zijn opleiding.

Vanwege een verschil van mening over het woord 'kogellagers' in het eindverslag van zijn stageperiode, heeft hij zijn diploma nooit ontvangen.

Toch heeft hij alsnog de ambitie om in het bezit te komen van een officieel document. Gall: "Omdat ik graag op mijn leeftijd mijn persoonlijk archief wil completeren, zou ik graag mijn diploma alsnog ontvangen", aldus zijn verzoek aan Inholland.

Gall ontvangt vanochtend om 11.00 uur geen officieel diploma, maar wel een symbolisch certificaat. Hij ontvangt het document uit handen van collegevoorzitter Doekle Terpstra en domeindirecteur Dirk van der Bijl.

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres