Studenten

AMSTERDAM (Novum) - Het verscherpte toezicht op Hogeschool Artez is nog niet opgeheven. Dat heeft Onderwijsinspectie donderdag gezegd na een tussentijdse evaluatie. Interim-bestuurder Gerben Eggink heeft een analyse gemaakt van de situatie bij de hogeschool voor de kunsten. Ook is deze week een plan van aanpak besproken om de problemen bij de onderwijsinstelling op te lossen.

Eggink wil dat de gedragscode bij Artez wordt aangescherpt. Daarnaast moet een uit de hand gelopen verbouwing met extra mankracht worden afgerond. De complicaties rondom het nieuwe onderkomen van studenten Art & Design in Enschede vormden een van de redenen om Artez onder verscherpt toezicht te plaatsen.

Behalve problemen bij de verbouwing, waren het ontslag van het college van bestuur en verdenkingen van belangenverstrengeling reden voor het verscherpte toezicht. Woensdag werd bekend dat Ronald Kox directeur wordt bij de Academie van Art & Design. Eerder bleek al dat er geen sprake is geweest van belangenverstrengeling bij de hogeschool.