Bestek, Verdwenen bestek, Catering

AMSTERDAM - De kantines van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn sinds kort overgegaan op plastic bestek, omdat er alleen al dit jaar zo'n 10.000 stuks servies zijn verdwenen. Dat meldt de NOS.

Cateraar Eurest werkte eerder al met plastic, maar ging na meerdere verzoeken van studenten over op metaal. Toen daarna bij de 32 locaties waar Eurest de catering verzorgt, duizenden stuks bestek verdwenen, besloot de cateraar toch maar weer terug te gaan naar plastic. In eerste instantie probeerde zij nog in te spelen op het morele gevoel van de studenten door briefjes op te hangen met het verzoek het bestek na gebruik terug te brengen, maar dat bleek weinig effect te hebben.

Operation Manager Ralph van der Tas denkt dat er in totaal mogelijk tonnen aan kosten zijn gemaakt door de vervanging van het verdwenen bestek. Hoewel het bedrijf niemand in het bijzonder wil beschuldigen, vermoedt zij wel dat menig studentenhuis is voorzien van een collectie Eurest-bestek. De meeste items verdwijnen namelijk vlak na de start van het nieuwe collegejaar, wanneer vele nieuwe studenten druk bezig gaan met de inrichting van hun studentenkamer.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem