Normal_fnv_jong_en_lsvb

AMSTERDAM - Uit het rapport 'Studeren moet kunnen', een initiatief van FNV Jong en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), komt naar voren dat studenten en ouders met kinderen die te maken krijgen met het sociaal leenstelsel, zich hier behoorlijk zorgen over maken. Dat meldt het ANP.

Meer dan 6600 mensen deden mee aan het onderzoek, dat tussen november en januari werd uitgevoerd. FNV Jong en de LSVb willen met het onderzoek een idee krijgen van het beeld dat ouders en studenten hebben over het sociaal leenstelsel. Zo komt uit het onderzoek naar voren dat van ouders met kinderen in het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs, 90 procent bang is grote schulden te maken door de invoering van de maatregel.

Daarnaast verwacht circa 70 procent van de hbo- en wo-studenten meer te gaan werken naast de studie. Opmerkelijk, omdat 60 procent van de ondervraagden vermoedt dat een bijbaan negatieve invloed heeft op de studieresultaten. Een grote meerderheid van 88 procent van de respondenten geeft dan ook aan de invoering van het sociaal leenstelsel onacceptabel te vinden.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem