Bestuur

DEN HAAG - De twee studentenvakbonden, de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), zijn op zoek naar leden voor het nieuwe bestuur. Dat meldt het Hoger Onderwijs Persbureau.

De twee bonden vertegenwoordigen de circa 650.000 studenten op hbo- en wo-niveau die Nederland rijk is. Waar de LSVb vaker de media opzoekt met verschillende acties en zich daarnaast vooral bezighoudt met studentenhuisvesting, is het ISO meer bestuurlijk ingesteld en ligt de focus op overleg. Wel werken de twee veel samen, zoals bij de rechtszaak tegen de langstudeerboete.

Het besturen van deze organisaties is populair en er zijn al verschillende sollicitaties binnengekomen. Bij de LSVb kan er nog tot 13 februari worden gesolliciteerd, bij de ISO tot 28 februari. Beide bonden willen daarbij vertegenwoordigers uit zowel hbo als wo in hun gelederen ontvangen. Belangstellenden moeten er overigens wel rekening mee houden dat een bestuursjaar niet goed met een studie is te combineren.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem