Harderwijk (Google Maps)

HARDERWIJK - Vanaf 2014 zal ook Harderwijk een hogeschool kennen, de Hogeschool Harderwijk. Hanneke van 't Slot en Jetty Korendijk hebben de plannen voor deze nieuwe onderwijsinstelling ontwikkeld en spelen daarmee in op de wensen van het Harderwijkse bedrijfsleven en veel inwoners. Dat meldt Het Kontakt.

Eind deze maand zal de aanvraag verstuurd worden naar de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Vanaf september zullen de initiatiefnemers beginnen met het werven van docenten en personeel. Ook wordt dan begonnen met open dagen om de eerste studenten te trekken, waarbij in het eerste jaar ongeveer 75 studenten worden verwacht. Deze groep zal een baangarantie krijgen na afronding van de opleiding.

In eerste instanties zal begonnen worden met twee opleidingen, bedrijfskundig management en psychologie. De eerste zal verder worden onderverdeeld in 'toerisme, recreatie en horeca', 'eventmanagement' en 'algemene bedrijfskunde'. Later moet daar nog een studierichting bijkomen, die in zal spelen op de behoefte aan personeel van hbo-niveau bij zorginstellingen in de regio.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem