Normal_logo_iso_interstedelijk_studentenoverleg

UTRECHT - Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) verwacht dat het aantal studenten in 2013, ondanks de nieuwe maatregelen vanuit de politiek, zal stijgen. Dat meldt Univers Online, de onafhankelijke website van de Tilburg University.

ISO-voorzitter Thijs van Reekum verwacht dat de enige maatregel die voorlopig wel effect zal hebben de inperking van de OV-studentenkaart is. Vanaf augustus 2013 kunnen studenten die namelijk niet meer langer dan één jaar langer dan de duur van hun studie gebruiken. Vanaf 2016 zal de kaart vervangen worden door een kortingskaart.

Omdat het sociaal leenstelsel pas in 2014 ingevoerd zal worden, zal dat volgens Van Reekum leiden tot een stijging van het aantal studenten in het volgende studiejaar. Hij verwacht dat middelbare scholieren die de studie in eerste instantie wilden uitstellen, kiezen om alsnog te gaan studeren om de maatregel voor te zijn.

Wanneer het sociaal leenstelsel ingevoerd wordt, verwacht Van Reekum wel een daling in het studentenaantal. Wel verwacht hij dat dit geen blijvend effect is en dat het aantal in de jaren daarop weer zal stijgen.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem