Saxion hogeschool

DEVENTER - Tijdens het congres 'Onderzoek voor een vitale regio' op 22 november liet bestuurslid Ineke van Oldeniel haar wens horen om Saxion een grote rol te laten spelen in de innovatieve technologische ontwikkelingen in de regio. Dat meldt Link Magazine.

Tijdens het congres presenteerden lectoren, docent-onderzoekers en studenten praktijkgerichte onderzoeken die een stimulans voor de regio kunnen bieden. Daarbij toonden zij de rol aan die Saxion kan hebben op het gebied van onderzoek.

Van Oldeniel liet weten het voor elkaar te willen krijgen om in elke opleiding binnen Saxion aandacht te schenken aan technologische ontwikkelingen binnen het betreffende vakgebied. "Praktijkgericht onderzoek willen we nog beter verankeren in de regio; internationaal moet het nog een behoorlijke push krijgen. Samen onderzoek doen, in verbinding met het bedrijfsleven, in een echte internationale samenwerking", aldus Oldeniel.

De voorzitter van High Tech Systemen en Materialen (HTSM), Amandus Lundqvist, is erg blij dat Saxion de richting van innovatieve technologie opgaat. "Saxion kan een heel belangrijke rol spelen, zeker in combinatie met de hightechindustrie die in Oost-Nederland gevestigd is."

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem