Windesheim

ZWOLLE - Afgelopen vrijdag was de afsluiting van de Bedrijfsprojectweek aan het Windesheim. Studenten techniek presenteerden daarbij de resultaten van verschillende opdrachten. 

De Bedrijfsprojectweek wordt jaarlijks georganiseerd. Studenten vanaf het tweede studiejaar van verschillende technische opleidingen kunnen in een week oplossingen voor vraagstukken uit het bedrijfsleven aandragen. Studenten van de verschillende opleidingen (Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde en Bouwkunde en Mobiliteit) werken samen om de opdrachten vorm te geven, die afkomstig zijn van regionale bedrijven.

De opdracht voor het vakgebied Bouw en Infra was bijvoorbeeld om zelfvoorzienende lodges te bouwen voor een vakantieresort. De winnaars hiervan gaven deze lodges de vorm van halve kokosnoten, die volledig open zijn en afsluitbaar met zeildoek. De jury, grotendeels afkomstig uit het regionale bedrijfsleven, die de presentaties beoordeelde was zeer enthousiast over de oplossingen die voorbijkwamen en noemde ze gedegen, creatief en innovatief.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem