Normal_digitaal

DEN HELDER - Den Helder krijgt vanaf 1 maart 2013 een zeer geavanceerde Techniekcampus. De campus is een publieke en private samenwerking tussen het ROC Kop van Noord-Holland, Tetrix Bedrijfsopleidingen en het bedrijf Quercus Technical Services. Dat meldt DenHelderActueel.

Op de campus zullen practica over elektrische energietechniek plaatsvinden. Dat maakt het mogelijk om diverse cursussen en trainingen op mbo- en hbo-niveau aan te bieden, met name op de gebieden elektrische energietechniek en explosieveiligheid. Daarnaast kunnen bedrijven gebruik maken van de instantie door personeel te laten scholen en certificeren.

De campus maakt daarmee de regio Noord-Holland Noord koploper op het gebied van elektrische energietechniek. "Wij willen het bedrijfsleven en onze studenten opleidingen aanbieden die naadloos aansluiten op de behoeften vanuit de markt", aldus Aad de Wit, voorzitter van het college van bestuur van ROC Kop van Noord-Holland.

Ook Paul Koop, directeur van Quercus Technical Services, is erg blij met de samenwerking. "Met deze vestiging in Den Helder willen wij een broedplaats zijn voor toptalent. Binnen deze publiek/private samenwerking willen wij laten zien dat techniek uitdagend is en toekomst heeft."

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem