Normal_aula_pauze_hbo_mbo_wo_universiteit_studenten

GRONINGEN – Uit de gisteren verschenen 'Keuzegids Hbo Voltijd 2013' is gebleken dat opleidingen met hippe namen studenten minder kans bieden op goedbetaald werk op niveau, zo meldt Trouw.

Studenten van tegenwoordig vallen erg snel voor dit soort hippe studies, maar hebben na het afronden van hun opleiding veel moeite met het vinden van een baan.

De gids is uitgebracht door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). De organisatie test ieder jaar alle studies op basis van de kans op een baan voor studenten en het kwaliteit van het onderwijs. CHOI–directeur Frank steenkamp stelt dat Hogescholen en Universiteiten zich bezig moeten houden met kwalitatief goede studies die studenten afleveren met kennis en vaardigheden waar op dit moment vraag naar is.

Voorbeelden van zogenaamde hippe studies zijn: Media- en entertainmentmanagement en International business and languages.

'' Als zo'n studie bij één instelling een succesnummer is, volgen andere. Ze kunnen er makkelijk geld mee verdienen, maar de arbeidsmarktproblemen die dat met zich meebrengt worden nu goed zichtbaar'', aldus Steenkamp.

© Nationale Onderwijsgids / Melissa Huisman