Vervalsing diploma's

SCHIEDAM - Een 27-jarige inwoner van Schiedam die vorige week werd opgepakt, blijkt een behoorlijk aantal diploma's te hebben nagemaakt. Zijn voorlopige hechtenis is daarom met 30 dagen verlengd. Ook bij een woning van een 51-jarige Rotterdammer werd een inval gedaan. Vermoed wordt dat hij betrokken is bij de verkoop van de documenten. Dat meldt Blik op Nieuws.

Het Fraudeteam van de Bovenregionale Recherche Zuid-West Nederland viel op woensdag 10 oktober het huis van de man binnen. Bij deze inval werden verschillende goederen in beslag genomen die zouden worden gebruikt bij het vervalsen van diploma's. Ook bij de inval in het huis van de Rotterdammer werden dergelijke goederen gevonden.

De diploma's konden via internet worden besteld. Vermoedelijk gaat het daarbij om ongeveer 30 tot 40 diploma’s, met name op hbo- en mbo-niveau. Ook konden cijferlijsten worden besteld. Het onderzoek naar de goederen die bij de invallen in beslag zijn genomen moet uitwijzen om hoeveel vervalste documenten het precies gaat.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem