ICT van voldoende kwaliteit

GRONINGEN - Volgens HBO-i, de koepelorganisatie voor ICT-opleidingen aan het hbo, schieten ICT-opleidingen niet tekort, zoals Pieter Schoehuijs en André Haket eerder deze week in het Algemeen Dagblad stelden. Dit is te lezen op de website AutomatiseringsGids.nl.

“Er zijn voldoende mogelijkheden om een antwoord te bieden aan de wensen van het bedrijfsleven”, reageert Trijntje van Dijk, voorzitter van de HBO-i, op de kritiek. Ook branchevereniging ICT-Office en andere mensen in de ICT waren niet te spreken over de kritiek van Schoehuijs en Haket.

Volgens van Dijk wordt de kwaliteit van de opleiding voldoende gewaarborgd, onder andere door een intensief reviewproces met mensen uit het bedrijfsleven. Pas afgestudeerden in de IT-sector zouden dan ook snel een baan vinden en er is een groeiende lijn te zien in het studentenaantal binnen de opleidingen in de sector.

Volgens Schoehuijs en Haket zouden duizenden banen in de IT-sector naar het buitenland verdwijnen, omdat studenten hier verkeerd worden opgeleid. Dit bericht zorgde voor veel ophef en leidde zelfs tot kamervragen van de PvdA.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem