Normal_leerlingen_middelbare_school

MIDDELBURG – Vandaag beginnen op de Hogeschool Zeeland (HZ) op de Academie voor Economie & Management speciale Masterclasses voor havo-leerlingen.

In vier themabijeenkomsten worden de leerlingen bijgeschoold over het opstellen van een Ondernemingsplan, waarmee ze een verdiepingsslag maken in het vak Management & Organisatie. De HZ Masterclasses zijn in nauwe samenwerking tussen de HZ en vier scholen voor het voortgezet onderwijs uit Zeeland tot stand gekomen.

Leerlingen werken in het voorlaatste of laatste jaar van de havo aan hun profielwerkstuk of praktische opdracht ‘Ondernemingsplan’. Dit betreft een veelzijdig economisch onderzoek voor het vak Management & Organisatie. De docenten van de Academie voor Economie & Management verzorgen de Masterclasses. HZ-studenten van de economische opleidingen zijn ook betrokken bij de bijeenkomsten, zij beantwoorden vragen en geven de leerlingen tips.

Aan deze reeks HZ Masterclasses nemen leerlingen van vier Zeeuwse middelbare scholen deel: het Nehalennia SSG in Middelburg en het Pontes - Goese Lyceum, Ostrea Lyceum en Calvijn College in Goes.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen