Normal_inholland

ALKMAAR – Afgelopen donderdag vond op hogeschool InHolland in Alkmaar de jaarlijkse Decanendag plaats. Naast een aantal bevlogen sprekers die de adviseurs van het voortgezet onderwijs op de hoogte brachten van de laatste ontwikkelingen in het hoger onderwijs, werden de decanen bovendien bijgepraat over de rol van sociale media in het onderwijs.

Truus Wening, instroommanager van Inholland Alkmaar en organisator van de Decanendag licht het belang van deze bijeenkomst toe: “Dit is een essentieel onderdeel in het contact met vo-scholen in deze regio. Het geeft decanen de kans om elkaar te ontmoeten en het geeft Hogeschool Inholland en vandaag ook de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam de mogelijkheid om zich op een uitgebreide manier aan de leden te presenteren.”

Onder de sprekers waren ook twee afgevaardigden van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. Zij vestigden in hun voordrachten de aandacht op het studiekeuzeproces en het bewust en onbewust kiezen van een studie. Daarnaast lichtten ze toe welke maatregelen er de komende jaren vanuit het ministerie zouden worden opgelegd.

De reacties van de aanwezige decanen waren andermaal vol lof. Dankzij dergelijke bijeenkomsten zijn ze weer helemaal op de hoogte van wat er speelt in het hoger onderwijs.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen