Normal_logo-hanzehogeschool

GRONINGEN – Het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool Groningen gaat met ingang van het nieuwe collegejaar een bijzondere nieuwe masteropleiding aan: European Master in Renewable Energy. De specialisatie is inmiddels geaccrediteerd door de NVAO en de EUREC.

Deze Master of Science leidt studenten op als ingenieur op het gebied van hernieuwbare energie. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een grote vraag is naar hoogopgeleide technische energiespecialisten die de overgang –ofwel de transitie- van fossiele brandstoffen naar meer duurzame energiebronnen kunnen vormgeven.

Het doel van deze internationale MSc in Renewable Engineering is studenten op te leiden om de groeiende vraag naar duurzame energie vorm te geven door middel van technisch onderzoek. De masteropleiding is enig in zijn soort binnen Europa en wordt verzorgd door universiteiten en hogescholen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland en Griekenland.

Het internationale programma bestaat uit drie semesters; in het eerste semester krijgen studenten een brede basis in het land van de zogenaamde core provider, het tweede semester wordt gevolgd in het buitenland bij de specialisation provider en het derde semester vindt plaats in een onderzoeksomgeving van een bedrijf of kennisinstelling in binnen- of buitenland.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen