Normal_beloning_thumbs_up

LEEUWARDEN – Op woensdag 11 juli werd aan 44 studenten van de opleidingen Bestuurskunde, Integrale Veiligheid en European Studies van de Thorbecke Academie, een hbo-instituut voor Bestuurskunde en Overheidsmanagement dat onderdeel uitmaakt van de NHL Hogeschool, het bachelor-diploma uitgereikt.

Twee studenten van de opleiding Bestuurskunde kregen de vermelding ‘cum laude’ op hun diploma. Onderdeel van de ceremonie was de uitreiking van de Thorbecke scriptieprijs. Jelmer Staal, student Bestuurskunde ontving de eerste Thorbecke scriptieprijs.

Namens de jury van de Thorbecke scriptieprijs heeft voorzitter Marga Waanders gisteren in een gloedvol betoog de winnaar bekendgemaakt: student Bestuurskunde Jelmer Staal.  De jury roemde Jelmer met name om de gedegenheid van het onderzoek en de methodische aanpak van het voorliggende vraagstuk. Lof was er ook voor de kwaliteit van de rapportage en helderheid van de uiteindelijke scriptie.

Aan de Thorbecke scriptieprijs is een cheque van 250 euro verbonden en de winnaar krijgt de mogelijkheid tot het volgen van een ‘traineeprogramma’ bij de gemeenten Zwolle, Leeuwarden en Den Helder.

De Adviesraad van de opleiding Bestuurskunde van de Thorbecke Academie is de initiatiefnemer  van  de Thorbecke scriptieprijs. Met het instellen van deze prijs wil de Adviesraad het maatschappelijk belang van praktijkgericht, bestuurskundig onderzoek benadrukken. Daarnaast wil zij de studenten van de Thorbecke Academie uitdagen het maximale uit hun studie halen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen