Normal_logo-hanzehogeschool

GRONINGEN – Het afgelopen weekend zijn de eindexamententoonstellingen van de opleidingen Beeldende Kunst en Vormgeving en Frank Mohr International Masters van Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen, onder grote belangstelling geopend.

Beide tentoonstellingen zijn nog tot en met donderdag te bezoeken. Voordat de tentoonstelling Beeldende Kunst en Vormgeving werd geopend, werden er diverse prijzen en stipendia uitgereikt.

Klaas Dijkstra Academieprijs 2012
Het bestuur van de Stichting Klaas Dijkstra Fonds reikt sinds 2002 jaarlijks de Klaas Dijkstra Academieprijs uit aan een eindexamenkandidaat van de opleiding Autonome Beeldende Kunst of Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Aan de prijs is een geldbedrag van 2.500 euro verbonden en een bijzondere oorkonde die elk jaar door een student of alumnus van de academie wordt ontworpen. De winnaar van de Klaas Dijkstra Academieprijs 2012 is Astrid Schrage.

Academie Minervaprijzen 2012
De twee Academie Minerva Prijzen zijn specifiek ingesteld voor de opleiding Vormgeving Communicatie en de opleiding Vormgeving Ruimtelijk Ontwerp. Bij het eindexamen nomineren extern deskundigen de kandidaten. Een onafhankelijke jury bepaalt wie de prijswinnaars zijn. De prijzen worden gedeeltelijk gefinancierd door het Klaas Dijkstra Fonds. De winnaar van de Academie Minervaprijs 2012 voor Vormgeving Communicatie is Wouter van Tilborg. In de categorie Vormgeving Ruimtelijk Ontwerp heeft Savina Radeva gewonnen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen