Normal_logo-nhl

LEEUWARDEN – Aanstaande woensdag vindt op de NHL Hogeschool in Leeuwarden een verkiezing plaats om te bepalen wie er met de CMD Award van door gaat. Acht van de tien projecten zijn afkomstig uit minors van de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD). De twee andere kanshebbers vloeien voort uit het propedeusejaar. Een vakjury kiest uit de genomineerde projecten een winnaar.

Studenten van opleiding CMD worden voorbereid op het toekomstige beroepenveld aan de hand van opdrachten uit de praktijk. Tussen de meer dan 120 projecten die de studenten jaarlijks uitvoeren, zitten technische, functionele en esthetische hoogstandjes. De opleiding CMD wil deze pareltjes graag in de spotlight zetten en de makers ervan lauweren. De award wordt voor het eerst in het tienjarig bestaan van de opleiding uitgereikt. Er zijn plannen om er een terugkerend event van te maken.

Een van de genomineerden is Torenkrabberkraan, een augmented reality project. Met augmented reality wordt extra informatie toegevoegd aan de realiteit. Andere projecten zijn onder andere Mountainclimber, een app om klimtrajecten bij te houden, en een campagne voor Veilig Verkeer Nederland.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen