Normal_inholland

ROTTERDAM - Hogeschool Inholland bereidt zijn studenten beter voor op de arbeidsmarkt door specialistische afstudeerrichtingen aan te bieden, zo bericht de hogeschool op de website.

Studenten van de hogeschool hebben na het tweede jaar van hun studie de mogelijkheid zich te specialiseren in de afstudeerrichtingen Airport and Aviation Management en Port and Port Area Management. Hiermee komt InHolland bovendien tegemoet aan deze sectoren die al geruime verlegen zitten om gespecialiseerd nieuw personeel.

Alleen al dit jaar hebben bedrijven in het Haven en Industrieel Complex van Rotterdam zo’n 650 vacatures op hbo-niveau openstaan. Ook in de regio Schiphol zal de vraag naar afgestudeerde hbo’ers toenemen. In een poging om op deze vraag in te spelen, is InHolland met toonaangevende bedrijven en instellingen om de tafel gaan zitten om gezamenlijk een onderwijsprogramma te ontwikkelen waarmee studenten optimaal worden voorbereid op een functie in de praktijk.

De specialisatie Airport & Aviation gaat volgend studiejaar van start in Haarlem, Port & Port Area Management zal gelijktijdig van start bij InHolland Rotterdam.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen