Normal_proost

AMERSFOORT - De 23-jarige Dennis Jansen, een student uit Amersfoort, kwam anderhalf jaar geleden tijdens het volgen van een minor-vak aan de Hogeschool van Amsterdam op het idee een duurzaam alternatief te bedenken voor de kartonnen trays die tijdens festivals worden verstrekt bij het halen van een rondje bier, zo meldt DestadAmersfoort.nl.

Voor de minor Ondernemerschap was het de bedoeling om een nieuw product op de markt te brengen. Jansen en studiegenoot Norbert de Graaf kwamen met een idee waarmee kan worden voorkomen dat een festivalterrein na afloop behalve met plastic bekertjes ook met kartonnen trays ligt bezaaid. Dankzij de zogenaamde Greentray, een soort polyester tuigje met daarin zes uitsparingen waarin plastic bekers kunnen worden gehangen, wordt de hoeveelheid rotzooi op de grond praktisch gehalveerd.

Het idee werd met enthousiasme ontvangen en leidde al vrij snel tot het besluit om een eigen bedrijfje op te starten. ,,We richtten toen FYSELproducts op, waarmee we vernieuwende en duurzame producten wilden introduceren'', vertelt Dennis Jansen. ,,Het duurde een tijdje voor we consumenten kennis konden laten maken met het product, omdat je met allerlei patenten zit. We wilden natuurlijk niet dat een ander bedrijf er met het idee vandoor zou gaan.''

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen