Normal_studenten_introductieweek

DEN HAAG - De VVD meent dat scholieren die net hun eindexamens achter de rug hebben en op zoek zijn naar een vervolgopleiding verkeerd worden voorgelicht door hogescholen en universiteiten, zo meldt de Telegraaf. De studie-informatie is volgens de politieke partij niet eerlijk en niet volledig.

Op zaterdag 16 juni neemt Halbe Zijlstra, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het eerste exemplaar van de zogenaamde studiebijsluiter in ontvangst. In deze brochure staat nauwkeurig en overzichtelijk beschreven wat de aspirant-student van de opleiding mag verwachten. In de aanloop naar het nieuwe studiejaar bieden vier hogescholen uit het oosten van het land de brochure aan. Toch is VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas nog niet tevreden. Zij vindt de bijsluiter niet volledig genoeg.

„Scholieren worden nu vals voorgelicht met glimmende folders waar alleen maar leuke dingen in staan”, aldus Lucas. „Ik ben blij dat deze hbo’s al zijn begonnen met de bijsluiter, maar de lat moet hoger. Ook voor de staatssecretaris, want hij moet de universiteiten tot actie manen.”

Lucas wil dat er behalve inzichtelijke informatie over de inhoud van de opleiding ook wordt ingegaan op het startsalaris en dat studenten eerlijk en uitgebreid worden voorgelicht over de kansen op werk in de sector waarbinnen hun mogelijkheden liggen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen