Normal_zorg

GRONINGEN – Met ingang van het nieuwe studiejaar heeft de Hanzehogeschool Groningen een nieuwe masteropleiding: European Master in Social Work. Gedurende twee jaar is er onder regie van de Hanzehogeschool Groningen door vier universiteiten en drie hogescholen uit zes verschillende landen gewerkt aan deze unieke internationale masteropleiding voor sociaal werkers.

Het is een unieke internationale master, omdat er onderwijs wordt aangeboden door internationaal samengestelde docententeams aan professionals die actief zijn in het sociale werk in heel Europa. Deze werkende studenten kunnen hun eigen ervaringen aan de hand van onderzoek en vergelijkingen met elkaar uitwisselen.

De studenten en docenten ontmoeten elkaar een week per kwartaal in de vestigingsplaats van één van de partners uit Denemarken, Duitsland, Litouwen, Bulgarije, Spanje en Nederland. De studenten krijgen informatie en instructies en gaan vervolgens verder als projectgroepen in een virtueel leslokaal. Door deze formule kunnen de professionals blijven werken en tegelijkertijd studeren in een internationale setting.

Een internationaal panel van deskundigen heeft onderwijsinhoudelijke documenten en de stafsamenstelling van de European Master in Social Work bestudeerd. Het panel heeft geoordeeld dat de nieuwe opleiding aan alle kwaliteitseisen van een goede opleiding voldoet volgens de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Het panel heeft het Nederlands Vlaams Accreditatieorgaan (NVAO) positief geadviseerd om de opleiding als zodanig te erkennen. Eind mei stemde het bestuur van de NVAO in met dit advies.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen