Normal_umcg_groningen

GRONINGEN - ‘Kunst en Healthy Ageing’, dat is de titel van de expositie die van 13 juni tot en met 14 september te zien is in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Vijf jonge vormgevers en beeldend kunstenaars van Academie Minerva Hanzehogeschool Groningen geven beeldend hun visie op het thema Healthy Ageing, gezond en actief ouder worden.

Tijdens de expositie zijn werken te zien van Floris de Jonge, Hannah Liem, Mirjam Offringa, Moniek Westerman en Emma Wilson. Het Kunstgenootschap Thomassen à Thuessink organiseert samen met Academie Minerva deze nieuwe tentoonstelling.

In 2006 koos het UMCG voor de focus op Healthy Ageing in al haar activiteiten. Centraal in deze focus staat de vraag: hoe kunnen we meer gezonde jaren aan het leven toevoegen? Een focus die vele verschillende aspecten in zich heeft. Het UMCG werkt daarom met diverse andere kennisinstellingen, overheden en het bedrijfsleven in Noord-Nederland samen en richtte met deze partners het Healthy Ageing Network Northern Netherlands op.

Healthy Ageing is een thema dat velen inspireert. Niet alleen medici en onderzoekers, maar ook filosofen, economen, schrijvers en kunstenaars. Healthy Ageing is een breed thema: het gaat over de levensstijl van mensen, sociale omgeving, erfelijkheid, voeding en beweging. Al deze verschillende aspecten komen terug in de kunstwerken van deze expositie.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen