Normal_app

Dit jaar werd voor het eerst de IT Challenge van ict-dienstverlener Atos gehouden. Bij deze eerste editie kwam de Fontys Hogeschool uit Eindhoven met het winnende idee, zo meldt Computable. Fontys wist in de finale teams van de Universiteit Warwick uit het Verenigd Koninkrijk en de Universiteit Mannheim uit Duitsland achter zich te houden. Het is de bedoeling dat deze krachtmeting van Atos een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Een team van studenten van de Brabantse hogeschool ontwikkelde een app met de naam MultiLens. Met deze applicatie is het mogelijk om evenementen vanuit verschillende posities op een mobiel apparaat te volgen.

Atos had een onafhankelijke jury samengesteld waarin vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, van verschillende universiteiten en van Atos zelf zetelden. De jury was vol lof over de MultiLens-app van de Fontys-studenten. Met name de professionele ontwikkeling van de applicatie en het gemak waarmee het product direct op de markt gebracht kan worden werd gewaardeerd.

Het winnende team krijgt als beloning hulp van Atos bij het opzetten van een start-up waarmee de app daadwerkelijk op de markt kan worden gebracht. Als klapper op de vuurpijl mogen de studenten uit Eindhoven de Olympische Spelen in Londen bijwonen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen