Normal_smartphone

Op dinsdag 29 mei presenteerden eerstejaars studenten (Technische) Informatica van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) het eindresultaat van het project ‘Get Connected’ aan de bewoners van het bejaardenhuis Cordaan de Boeg in Amsterdam West. Vijftig studenten, onderverdeeld in negen groepjes, ontwikkelden gedurende een semester een amuserend spel voor senioren. De toepassing moest bijdragen aan het dagelijks leven, de cognitieve en de sociale vaardigheden van de ouderen.

Studenten van de studierichtingen Technical Computing, Game Development en Human Centered Design lieten de aanwezigen kennis maken met de spellen en lichtten de spelregels toe. De kwieke senioren speelden Memory, Automatische Fotobingo, Wie ben ik?, Het Rollator bordspel en deelden mee in verscheidene quizzes. Fanatisme stak de kop op evenals vals spelen en voorzeggen. Projectmanager Dennis Breuker is tevreden over het eindresultaat: “Het was een inspirerende en succesvolle oplevering.”

Get Connected, Cordaan en het kenniscentrum
Het project Get Connected wordt jaarlijks uitgevoerd onder eerstejaarsstudenten. Dit jaar namen er ruim 450 studenten aan deel. Uit samenwerking met externe partners ontstaan deelprojecten. Het deelproject met Cordaan de Boeg kwam voort uit een samenwerkingsverband met het Digital Life Centre, onderdeel van CREATE-IT, het kenniscentrum van het domein Media, Creatie en Informatie. Enkele partners dit jaar waren OBA, KlasseTV en ROC van Amsterdam.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen