Normal_gevangenis

Voormalig directeur van de Rotterdam Business School Cees van der K. gaat in hoger beroep tegen de uitspraak die de rechter vorige week tegen hem deed. De rechtbank eiste een jaar gevangenisstraf, maar daarmee is de ex-directeur het niet eens. Dat meldt het AD.

Van der K. werd verdacht van oplichting, verduistering en witwassen. Volgens hem is die beschuldiging niet terecht. De man gaat in hoger beroep omdat hij ‘niet wil worden veroordeeld voor iets wat niet klopt’, aldus zijn advocaat Diantha van Eijsden. Van der K. kan het vervolg van het proces in vrijheid afwachten.

De oud-directeur diende bijna dertig valse facturen in bij zijn werkgever, met een totaalwaarde van 110.000 euro. Hij maakte die facturen zelf, uit naam van ontraceerbare of zelfs overleden mensen. De bedragen kreeg hij op zijn eigen rekening gestort. Het grootste verwijt aan de directeur is het schijnwerven van studenten in Zuid-Amerika waar sinds 2013 ruim 100.000 euro aan uitgegeven is. Hij moet de Hogeschool Rotterdam, waar de businessschool onderdeel van uitmaakt, nu een schadevergoeding betalen van 105.000 euro.

Van der K. erkent dat hij ‘dom en onhandig’ heeft gehandeld, maar van oplichting is volgens hem geen sprake. Sinds de uitspraak dreigt de man op Twitter andere misstanden op de hogeschool aan het licht te brengen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids