Normal_woordenboek_nederlands

Presentator Frits Spits gaat in het programma De Taalstaat op NPO Radio 1 weer op zoek naar de beste leraar Nederlands van Nederland en België. Dit wordt het vierde jaar dat het programma de verkiezing organiseert, met als doel te benadrukken hoe belangrijk en mooi het onderwijs in de Nederlands taal is. Dit meldt de Onderwijscoöperatie.

Er wordt gezocht naar docenten met een meerwaarde, met bijzondere kwaliteiten of een bijzondere inzet. Kandidaten kunnen zichzelf opgeven, maar ook leerlingen, cursisten, ouders of collega's kunnen iemand voordragen. Anders dan voorgaande jaren komen NT2-docenten niet in aanmerking voor de verkiezing. Volgens de programmamakers zit er toch te veel verschil tussen regulier onderwijs en het onderwijs aan anderstaligen om docenten uit beide vakgebieden met elkaar te kunnen vergelijken.

Vanaf februari worden twaalf kanshebbers elk apart uitgenodigd voor een uitzending van De Taalstaat om zich te presenteren. Een jury zal vervolgens drie van hen nomineren voor de titel Beste Leraar Nederlands. Het publiek mag de uiteindelijke winnaar kiezen. De winnaar wordt in de uitzending van 20 mei 2017 bekend gemaakt.

Kandidaten aanmelden voor de verkiezing kan via taalstaat@kro-ncrv.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids