Normal_leerling_scholiere_verveeld_voortijdige_schoolverlater

ELST - Goed kunnen ‘leren leren’ is van groot belang voor goede schoolprestaties. Met name de overgang naar het voortgezet onderwijs, vraagt van jongeren veel op het gebied van de studievaardigheden en zelfstandig kunnen leren. Marant begeleidt en ondersteunt jongeren hierbij.

Gedurende een training van 6 weken krijgen jongeren een ‘toolkit’ mee ter versterking van de basisvaardigheden. De volgende vaardigheden worden door gespecialiseerde psychologen en orthopedagogen aangeleerd en versterkt:

  • Plannen
  • Lees strategieën
  • Memoriseren  (woorden onthouden)
  • Samenvatten

Tussentijds is er ook een workshop voor u als ouder, waarbij u onder andere op een interactieve manier handvaten krijgt hoe om te gaan met het huiswerk van uw zoon of dochter. Daarnaast hechten wij een groot belang aan het contact met school, zodat ook zij op de hoogte zijn.

Doel training
Het doel van de training is uiteraard dat jongeren betere studievaardigheden aanleren, wat kan zorgen voor betere leerprestaties en meer zelfvertrouwen.

Kosten
De kosten van een studievaardigheidstraining van 6 lessen, inclusief een kort telefonisch intakegesprek en een workshop voor ouders zijn 250,- euro.

Data
De eerstvolgende training zal starten op woensdagmiddag 17 april van 16.00-17.30 uur. Volgende data van de training zijn 24 april, 8 mei, 15 mei, 22 mei en 29 mei.

Op woensdagavond 8 mei zal de workshop voor ouders worden verzorgd van 19.30-20.00. Deze workshop is bij de totale prijs van de training inbegrepen. Tijdens deze workshop krijgt u als ouder(s) uitleg, tips en handelingsgerichte adviezen hoe om te gaan met uw zoon/ dochter wat betreft het leren op school. Daarnaast zult u zelf ook ervaring op doen met oefeningen en opdrachten die er tijdens de training aan uw zoon of dochter wordt aangeboden.

U kunt zich tot en met 8 april aanmelden voor de training Leren leren. U kunt zich hier aanmelden. Dan wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

© Nationale Onderwijsgids

- advertorial -