Bestuurder Viadere nodigt ouders en kinderen uit voor rondleiding

“Als uw zoon of dochter bijna 4 jaar is, gaat hij of zij voor het eerst naar de basisschool. Een grote en spannende stap voor uw kind maar ook voor u.” Dit vertelt Frank Konings, bestuurder van stichting Viadere. Konings weet dat ouders graag een school kiezen die het beste bij hun kind past. Hij geeft aan dat een rondleiding daarbij kan helpen, zodat je de sfeer van de school kan proeven. Bij Viadere krijg je een rondleiding en een toelichting van de directeur, aldus Almelo’s Weekblad.

Ontstaan 

Stichting Viadere, voor basisonderwijs, is ontstaan uit een samenwerking van openbaar en protestants- christelijk basisonderwijs. Volgens bestuurder Elzerieke Hilbrandie bestaat de naam die ontstaan is uit de samenwerking, Viadere, uit het Latijnse ‘videre’ (zien) en ‘via’ (de weg). Dat staat gelijk aan een belofte. Namelijk voor de aandacht die leerkrachten van Viadere hebben voor de ontwikkeling van leerlingen tijdens hun basisschooltijd.

Breed aanbod

De Stichting Viadere heeft een breed aanbod aan basisscholen met elk hun eigen identiteit. Viadere bestaat uit zestien basisscholen, waarvan er vijftien gevestigd zijn in Almelo en één in Wierden. Op deze manier hebben de ouders van de kinderen genoeg om uit te kiezen, waarbij de kans groot is dat er een geschikte school tussen zit. “Onze basisscholen werken vanuit een eigen onderwijsprofiel. Met daarbij de visie dat ‘ieder kind kan en wil leren’. "Al onze inspanningen zijn erop gericht om deze leergroei in ieder kind naar boven te halen,” aldus Hilbrandie.

Meer informatie over de basisscholen van Viadere vind je op de website van de onderwijsinstelling. Overigens zijn ouders/verzorgers het hele jaar door welkom om een kijkje te nemen op de scholen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema