Kinderboeken Leesteam opent op diverse scholen Kinderjury Leesweken

De leden van het Kinderboeken Leesteam hebben vanochtend de Kinderjury Leesweken feestelijk geopend op hun eigen school. Ook in de rest van het land is de Kinderjury officieel gestart. Alle kinderen van Nederland zijn samen de Kinderjury. Tijdens de Leesweken van 7 februari t/m 9 april lezen zij zoveel mogelijk boeken. Daarna stemmen zij tijdens de Stemweken op hun favoriete boek. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Dat meldt CPNB.

De speciaal opgestelde Tiplijsten met 25 boeken per leeftijdscategorie, één Tiplijst voor de leeftijd 6 t/m 9 jaar en één Tiplijst voor 10 t/m 12 jaar, helpen kinderen boeken van afgelopen jaar te kiezen om te lezen. DPG Media is partner van de Kinderjury. Via haar titels inspireert zij kinderen en hun (groot)ouders om (samen) te lezen en motiveert zij lezers om te stemmen op hun favoriete boek. Het mediabedrijf doet dit in titels als Tina, Donald Duck, Kidsweek, Libelle en AD en de regionale nieuwstitels. 

Stemmen tijdens Kinderjury Stemweken 

Door meerdere boeken te lezen kunnen kinderen zelf hun favoriete boek bepalen en beslissen waar zij op gaan stemmen tijdens de Kinderjury Stemweken van 10 t/m 24 april. Stemmen kan op school, via de boekhandel of bibliotheek en natuurlijk online, via kinderjury.nl. Op woensdag 15 mei wordt de Top 3 in beide categorieën bekendgemaakt. Er volgt dan nog een stemronde waarbij alle kinderen opnieuw kunnen stemmen, dan enkel op de genomineerde boeken. Op vrijdag 24 mei worden de twee winnaars bekendgemaakt. Deze bekendmaking is te bekijken via een livestream op Kidsweek.nl.  

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: CPNB