Storm Pia verpest kerstmarkt van Dorpsschool: 'In 30 seconden alles weg'

De kinderen van de Dorpsschool in Halle werken al sinds de start van het schooljaar aan producten voor de kerstmarkt. De opbrengt van de kerstmarkt zou naar het goede doel gaan. Een paar uur voordat de kinderen konden beginnen met verkopen, zakte de tent in elkaar door een windhoos. Dat meldt Omroep Gelderland. 

De windhoos was erg kort en klein, maar krachtig genoeg om de kerstmarkt te verpesten. De kerstspullen die de peuters en de groepen 1 tot en met 8 hadden gemaakt zijn nu kapot.

Code geel vanwege storm Pia 

Directeur Rick Wolsink heeft donderdag de hele tijd gekeken of de kerstmarkt door kon gaan, dit vanwege code geel door storm Pia. De hele ochtend en een gedeelte van de middag zag het er veilig uit, maar rond 17.00 uur werd het weer bar en boos. De organisatie en directeur Wolsink hebben toen besloten om de kerstmarkt te annuleren.

Een kwartier later bezweek de tent door een windhoos, inclusief hagelbuien en veel regen. Maximaal 30 seconden duurde de windhoos.

Kerstbrunch 

Vrijdagochtend besloot de school om een kerstbrunch voor alle groepen te organiseren. Zo werden de kinderen toch nog een beetje getroost. “Aan de bovenbouw heb ik uitgelegd hoe uniek ik het vind dat de complete gemeenschap van Halle binnen een kwartier klaarstond om te helpen de boel weer op te ruimen”, aldus Wolsink.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk