De 12-jarige Danny Gubbels werd afgelopen woensdag neergeschoten in in zijn woonwagen in Breda. Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. Gisteravond bezocht burgemeester Peter van der Velden familieleden en nabestaanden van Danny tijdens een bijeenkomst op basisschool De Burchtgaarde, waar Danny een leerling was in groep 8, zo meldt Omroep Brabant.

Volgens directeur René Rijpert is de verslagenheid groot: 'De kinderen zijn vooral het afgelopen jaar enorm naar elkaar toegegroeid. Het is vreselijk emotioneel om op deze manier afscheid van elkaar te moeten nemen.'

Donderdagavond zou de klas een afscheidsmusical houden. Danny zou daarin een prominente rol spelen. In plaats daarvan is er donderdagavond om zeven uur op school een bijeenkomst voor ouders en leerlingen.

Medewerkers van Slachtofferhulp ontfermen zich over de schoolkinderen en leerkrachten. Vrijdag richten de klasgenoten van Danny op school een plaatsje in waar de jongen herdacht kan worden.

De burgemeester betoonde donderdagavond zijn medeleven aan de familieleden, klasgenoten en overige nabestaanden van Danny.

© Nationale Onderwijsgids