Boeken van schrijver Bibi Dumon Tak hoog in Bestseller 60 na Zomergasten

Twee boeken van schrijver Bibi Dumon Tak komen deze week binnen in de Bestseller 60, de lijst met best verkochte boeken in Nederland. Haar nieuwe roman De dag dat ik mijn naam veranderde komt binnen op plek 33, haar kinderboek Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda is binnengekomen op plek 28.

Volgens boekenkoepel CPNB is het succes van Dumon Tak in de lijst een direct gevolg van haar deelname aan het programma Zomergasten. In de uitzending van 13 augustus praatte zij met presentator Theo Maassen uitgebreid over haar werk en haar leven. Zij pleitte in het gesprek voor een betere omgang met mens en milieu en sprak over de dood van haar zus.

Kinderboekenschrijver 

"We zien dit Zomergasten-effect elk jaar in de boekenlijst", aldus een woordvoerder van CPNB. Eerder was dit ook het geval met Griet Op de Beeck en Ilja Leonard Pfeiffer. "Maar het gebeurt maar zelden dat een kinderboekenschrijver zo'n prominent podium krijgt. Het is doodzonde dat deze groep maar zelden in talkshows op televisie wordt uitgenodigd, temeer daar we zo ontzettend veel steengoede kinderboekenschrijvers hebben in Nederland."

Dieren houden een spreekbeurt over een andere diersoort 

In Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda mogen dieren een spreekbeurt houden over een andere diersoort en leren zij elkaar zo beter kennen. Het boek werd eerder bekroond met een Zilveren Griffel en de Woutertje Pieterseprijs. Het boek De dag dat ik mijn naam veranderde gaat over een vrouw die probeert te rouwen nadat haar zusje is overleden.

Door: ANP