Bank voor de Klas heeft 263.000 leerlingen bereikt met financiële educatie

Bankmedewerkers hebben in de afgelopen drie maanden 2500 gastlessen verzorgd. Met die gastlessen hebben zij zo’n 63.000 leerlingen bereikt. Dit schooljaar loopt nu ten einde, en daarmee ook de gastlessen. 98 procent van de leerkrachten heeft aangegeven dat ze de bankmedewerkers volgend jaar graag terugzien voor de klas. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken. 

Dit jaar stonden de gastlessen in het teken van het maken van financiële keuzes en alert zijn op online verleidingen om geld uit te geven. Ook werd er tijdens de gastlessen in het basisonderwijs en op het mbo de Cash Quiz gespeeld. Tijdens dat spel komen de gevaren om als geldezel te worden gebruikt, online fraude, het ontstaan en het voorkomen van schulden en de verschillende geldtypes aan bod. 

Voortgezet onderwijs 

Volgend jaar zijn er ook gastlessen in het voortgezet onderwijs. In het najaar lanceert Bank voor de Klas samen met Hackshield een online game voor het voortgezet onderwijs over geldezels. Kinderen tussen de 10 en 18 jaar krijgen nu dus vanaf volgend jaar ook de mogelijkheid tot financiële educatie. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk