Amsterdamse basisschoolkinderen mogen vier maanden gratis met het ov

Amsterdamse basisschoolkinderen van 4 tot en met 11 jaar mogen vanaf 22 juli vier maanden gratis reizen met het openbaar vervoer in Amsterdam. Het gaat dan om de bussen, trams en metro’s van vervoerder GVB, meldt de gemeente. De actie loopt tot eind november en voorwaarde is wel dat een volwassene mee moet reizen.

De gemeenteraad maakte vorig jaar 1 miljoen euro vrij om kinderen op zaterdag gratis te laten reizen. "Maar het bleek mogelijk om het aantal dagen flink uit te breiden", aldus de gemeente.

Een mooie zomervakantie 

"Er zijn zoveel gezinnen voor wie het niet vanzelfsprekend is om buiten hun eigen buurt en door de stad te reizen", reageert wethouder Melanie van der Horst. "Ik hoop dat deze actie hen een mooie zomervakantie bezorgt en de kans geeft om hun horizon te verbreden. Daarna loopt het abonnement nog drie maanden door. Dus ik hoop dat iedereen gebruik maakt van deze mooie actie."

Nog altijd niet op het niveau van voor corona 

De wethouder wijst erop dat de reizigersaantallen in het ov nog altijd niet op het niveau zijn van voor corona. Ze hoopt dat door deze actie meer mensen weer het ov gaan nemen. Amsterdamse gezinnen die ervan gebruik willen maken, kunnen zich vanaf 1 juli bij de gemeente melden.

Door: ANP