Tien Noord-Veluwse scholen gaan de strijd aan tegen textielafval

Van 20 maart tot en met 13 april 2023 vindt de Textiel Race Noord-Veluwe plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Wethouder Beerd Flier was aanwezig bij de gastles bij CBS de Bron in Wezep om de leerlingen succes te wensen! Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk! Dat meldt de gemeente Oldebroek. 

De scholen die in Noord-Veluwe meedoen zijn; De Blerck, Bernhardschool, De Wegwijzer, Diermen school met de bijbel, CBS de Bron Wezep, Het Octaaf, PCBS, Al-Islaah, Islamitische basisschool, Ds. C. de Ridderschool, CBS het Startblok en OBS De Arendshorst. De Textiel Race Noord-Veluwe is een initiatief van de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Oldebroek in samenwerking met textiel inzamelaar Climpex.

Milieuschade 

Wanneer u uw textiel scheidt en op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is en er meer textiel hergebruikt kan worden. Daarnaast zorgt het ervoor dat minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken. Biedt u het tijdens de Textiel Race online aan op de bovengenoemde website, ontvangt u als dank kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, Walra bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Loop.a Life. Bovendien helpt u de scholieren kans te maken op de schoolreis.

Textiel aanbieden 

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen 20 maart en 13 april 2023 tot 10.00 uur gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een kapotte trui, uw oude sokken, gordijnen of handdoeken.

Door: Nationale Onderwijsgids