Organisatie Kok in de Klas wil kinderen enthousiast maken over koken

Horecaondernemers die kinderen van groep 6, 7 en 8 enthousiast willen maken, kunnen zich melden bij Kok in de Klas. Elk jaar deelt de organisatie gratis lesmateriaal en recepten uit aan belanghebbenden. Kinderen weten na de kookles meer over voeding, durven meer te proeven en vertellen met enthousiasme over wat ze hebben ontdekt. Het doel is dat kinderen op jonge leeftijd geïnformeerd worden over koken en voeding en enthousiast raken over een carrière in de horeca. Dat meldt de KHN op hun website.

Horecaondernemers kunnen deel uitmaken van de actie. Via de website van Kok in de Klas kunnen ondernemers werknemers (koks) opgeven. Er wordt gekeken vervolgens gekeken of er een match is met een school in de omgeving. De boodschappen en het lesmateriaal worden door de organisatie verzorgd. Voor meer informatie kunnen mensen terecht op de website.

Kookles van 1,5 uur 

Het evenement zal plaatsvinden van 27 - 29 maart. De kookles zal ongeveer 1,5 uur duren. Alle producten en lesmateriaal worden verzorgd door Kok in de Klas. Zowel scholen als koks kunnen zich opgeven om deel te nemen aan het evenement. Inschrijven kan tot uiterlijk 3 maart.

Door: Nationale Onderwijsgids