Ecologische Basisschool De Verbeelding in Oosterwold officieel geopend

Roelie Bosch, wethouder onderwijs, en Nico de Haas, bestuurder Prisma, hebben op 1 februari samen Ecologische Basisschool De Verbeelding in Oosterwold officieel geopend. Ze knipten bij de opening het lint voor de ingang door. Dat meldt Almeredezeweek.nl. 

Net zoals bij basisschool De Verwondering in Nobelhorst biedt Prisma ecologisch onderwijs bij De Verbeelding. Het gedachtegoed van beide basisscholen is goed terug te zien in het ontwerp van het gebouw. Er wordt gebruik gemaakt van bepaalde materialen en er wordt zelf energie opgewekt met behulp van zonnepanelen.

Kwaliteit 

De school heeft volgens wethouder Bosch wel zo’n zes miljoen euro gekost. “Maar dan heb je ook wat. Het gaat uiteindelijk niet om de prijs, maar om de kwaliteit.”

Duurzaamheid 

De Verbeelding gaat met het ecologisch onderwijs verder dan alleen leren lezen, schrijven en rekenen. Ze kijken ook vanuit het begrip duurzaamheid naar de toekomst van de kinderen. Duurzaamheid integreren ze in het lesaanbod en in het handelen. Verbinding en duurzaamheid worden zo op een natuurlijke manier onderdeel van het leven van de leerlingen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk