'Passend Onderwijs' wordt komend schooljaar ingevoerd op zeventien basisscholen in Twenterand die vallen onder het Protestants-Christelijk onderwijs, meldt De Twentsche Courant/Tubantia.

Passend onderwijs betekent dat elk kind onderwijs krijgt dat het beste bij zijn of haar talenten en beperkingen past. Ook de kinderen met een stoornis, ernstige ziekte of handicap. Zij kunnen extra hulp krijgen op een reguliere school of op een school voor speciaal onderwijs.

De afgelopen drie jaar zijn werkgroepen aan de slag gegaan om ‘Passend onderwijs' in Twenterand in de steigers te zetten. Het speciaal onderwijs, het speciaal basisonderwijs, het reguliere basisonderwijs, gemeente Twenterand en ouders hebben zich ingezet om oplossingen en plannen te bedenken.

Zo wordt het komend schooljaar een platform ingericht, waar ouders terecht kunnen met hun vragen. Verder wordt onder meer een onderwijszorgprofiel ingevoerd. Dat is een document waarin staat beschreven welke zorg scholen nu precies kunnen én moeten kunnen bieden aan leerlingen.